Mooi, natuurlijk haar tijdens de lockdown

 

We zitten in een lockdown; snel nog naar de winkel of de kapper om een thuispakketje verf te halen, hoor ik je denken? Maar is dit de oplossing? Of is dit het moment voor een meer duurzame keus, een die je eigenlijk een stuk mooier maakt? Waarom niet je natuurlijke haarkleur een kans geven?

Want is het slim om telkens die chemische, beschadigende haarkleuringen te gebruiken? Het is slecht voor je haar, je gezondheid en de natuur.
Wil jij jouw natuurlijke schoonheid omarmen, en onafhankelijker zijn van een kapper, maar weet je niet hoe, dan geef ik je graag wat tips.

In de salon werken wij met Natural Shading Colors, verzorgende spoelingen die een vernislaagje over het haar leggen waardoor de uitgroei een huwelijk aangaat met de rest van je haar. Daardoor wordt de uitgroei minder hard. Zie het als conditioners met kleur.

Voor blondines: gekleurde blondines krijgen snel een gele gloed over hun haar doordat het haar poreus is van het kleuren.
Je verliest dan als eerste de koele tonen, en je houdt geel/goud over. Stap over op Natural Shading Colors van Rikit Hair, dit zijn conditioners met kleur die het geel neutraliseren.

Voor brunettes: voor gekleurde brunettes zijn er verschillende opties, afhankelijk van je haartype en het percentage grijs. Je kunt variëren tussen alleen je scheiding kleuren tot het op een zo zacht mogelijke manier oplichten van het haar, zonder agressieve producten.

Redheads: de grootste uitdaging in het mooi overbruggen van grijze uitgroei ligt bij de gekleurde redheads. Grijs is namelijk een koele kleur en daardoor is het contrast van de uitgroei in deze haarkleur het grootst. In éénkeer van rood naar grijs is niet zo mooi. Het ziet er leuk uit op een ‘voor-en-na foto’, maar als je het al voor elkaar krijgt is het haar zo poreus geworden als touw. Maak in die stapjes het haar steeds minder rood met, afhankelijk van de kleurhoogte, blond of bruine grijstinten.

Wij bieden de spoelingen die we in de winkel gebruiken tijdens de lockdown aan als thuisverf kitjes. We maken eerst een afspraak voor een gratis videoconsult, zodat ik kan zien hoe je haar eruit ziet. Dan maak ik een kleur op maat, die stuur ik met een tutorial op. Een kind kan de was doen.

Voor mensen die klaar zijn met het agressieve kleuren.

Wij zijn er om jouw schoonheid te laten zien ♥

 

[[en]]A collective of hairdressers that master the craft of cutting hair.
Our work is characterized by attention to detail and focus on long-lasting natural cuts.[[nl]]Natuurlijk knippen 

Rikit Hair beheerst het hele spectrum van kniptechnieken en kleurspecialismes. Wij houden de ambachtelijke traditie van het vak hoog, maar zijn altijd gefocust op nieuwe ontwikkelingen. Graag nemen we je mee in onze wereld om te zoeken naar de beste mogelijkheden voor jouw haar.

[[en]]Make an appointment[[nl]]Maak een afspraak