Grey

Beter verven – geen grijze uitgroei meer

Graag deel ik mijn ideeën over het kleuren van je haar met je. Veel vrouwen kleuren om hun grijze haren te camoufleren.  Dat is jammer. Want wat gebeurt er dan eigenlijk?

Je kiest samen met je kapper een kleur. De kleur word aangebracht, even inwerken, uitspoelen en “tadaa” je grijze haar is verdwenen. Maar wat is er gebeurd?

Als je goed kijkt naar het resultaat is het één kleur geworden, en heeft het niet al die mooie schakeringen die een natuurlijke haarkleur wel heeft. Door het verven is het haar bovendien beschadigd, en verliest het veerkracht en glans. Maar het grootste probleem moet nog komen: al snel ontstaat er uitgroei, vaak al na drie weken. Ga je dan weer verven, dan gaat de kwaliteit van je haar steeds verder achteruit. Het resultaat is kapot geverfd haar, een fortuin kwijt aan verzorgende producten en nog steeds maandelijks een grijze uitgroei.

Dat kan anders

Hoe voorkomen we een opvallende uitgroei en hoe blijft de kwaliteit van het haar mooi?  Er zijn twee mogelijkheden: We maken een mooie zachte blend van toegevoegde kleuren gecombineerd met je eigen haarkleur door middel van ‘overlay technieken’. Deze overlay kleuringen zijn transparante, verzorgende spoelingen die je eigen haarkleur niet permanent veranderen, maar er als een vernislaagje overheen liggen. Hierdoor ontstaat er een mix van je eigen haarkleur aangevuld met bijvoorbeeld blonde of beige tonen. Het resultaat is prachtig, je haar blijft gezond en glanzend en je krijgt geen uitgroei. Of we gebruiken ‘freehandtechnieken’, dit is een techniek waarbij meerdere tinten met een kwast in de valling van je haar geschilderd worden. Het resultaat is een mooie mix van je eigen haarkleur en de toegevoegde kleur.

Check onze Pinterest pagina voor inspiratie

[[en]]A collective of hairdressers that master the craft of cutting hair.
Our work is characterized by attention to detail and focus on long-lasting natural cuts.[[nl]]Natuurlijk knippen 

Rikit Hair beheerst het hele spectrum van kniptechnieken en kleurspecialismes. Wij houden de ambachtelijke traditie van het vak hoog, maar zijn altijd gefocust op nieuwe ontwikkelingen. Graag nemen we je mee in onze wereld om te zoeken naar de beste mogelijkheden voor jouw haar.

[[en]]Make an appointment[[nl]]Maak een afspraak