Het wassen van je haar

 

Hoe vaak moet ik mijn haar wassen?

1 à 2 keer per week

Haar en hoofdhuid hebben van nature een reinigende werking dus door het dagelijks met water te spoelen kom je al een heel eind. Als je dik krullend haar en een droge hoofdhuid hebt is 1 à 2 keer wassen makkelijker te realiseren dan wanneer je fijn haar met een vettere hoofdhuid hebt. Voor alle type haar, geldt laat je adviseren door je kapper, zij kunnen je adviseren welke producten het beste bij jouw huid en haar past. Op deze manier blijft je haar gezond en glanzend en kun je met minimaal gebruik van producten je haar eenvoudig dagelijks goed laten vallen.

 

Hoe kun je het aantal keren wassen reduceren?

• Douche niet te heet, het droogt je hoofdhuid uit wat resulteert in dat je lichaam een beschermlaag gaat
  aanbrengen en dus sneller vet wordt  
• Begin op een vakantie met minder wassen
• Heb je fijner haar gebruik dan tussen je wasbeurten door een droogshampoo
• Heb je dik haar reinig alleen met een conditioner
• Steek je haar de tweede/derde dag op

 

Wordt haar echt vet als je het niet wast?

Nee, Je hoofdhuid reguleert uiteindelijk en hoofdhuid en haar komen weer in balans. Het duurt alleen even.

 

Hoe kies ik de juiste shampoo?

Wat moet een shampoo doen? Je haar en hoofdhuid reinigen. Niet meer en niet minder. Als je haar gezond is glanst het van nature. Haar bestaat uit schubben, net als een vissenhuid.
Als je je haar wast gaan de schubjes een beetje openstaan en transporteert het schuim het vuil uit je haar. Vervolgens moet je altijd een zure conditioner gebruiken, want dat zorgt ervoor dat de schubben zich weer sluiten en je haar weer gaat glanzen. Veel mensen gebruiken geen conditioner nadat ze hun haar gewassen hebben met shampoo omdat ze denken dat de conditioner het haar slap maakt. Het tegendeel is waar, door de juiste producten te gebruiken gaat je haar juist mooier vallen en is het makkelijker in model te krijgen. Vraag eens om een paar testers aan je kapper dan kan je het verschil ervaren.

Veel shampoos die je in de supermarkt of bij de drogist koopt hebben een PH-waarde die hoger is dan 6. Door deze hoge PH-waarde drogen ze je haar en hoofdhuid uit. Daarnaast bevatten ze 9 van de 10 keer siliconen (aardolie). De siliconen zorgen voor een glansfilm over je haar. Je haar/hoofdhuid voelt vet en plakkerig door het siliconen laagje. Een ander bijkomend probleem is dat deze supermarkt shampoo je haarkleuring heel snel laat vervagen. Het is beter om een shampoo te gebruiken met een waarde die lager ligt dan 5. Professionele kapsalon merken bieden in de meeste gevallen wel shampoos aan met een PH-waarde lager dan 5,5.

Laat je kapper je adviseren wat het beste bij jouw haar past, dit kan bijv Epic retreat van Noir zijn voor maximale behoud van je haarkleur, Boing van Unite voor de mooiste krullen of de Blond conditioner van MrSmith om je grijze en blonde lokken fresh te houden

 

Is mannen haar anders dan vrouwen haar?

In principe niet, mannen houden misschien van andere geuren dan vrouwen. Mannen wassen vaak wel meer hun haar en mannen beschadigen minder hun haar door agressieve behandelingen.
Wat ik regelmatig zie is dat mannen vaker last hebben van een geïrriteerde hoofdhuid. Vaak ontstaat dit door slechte shampoo en iedere dagwassen. Mijn advies is ook laat je adviseren wat bij jou het beste past en was 1 a 2 keer per week

 

Wanneer gebruik je conditioner?

Na het wassen met shampoo staat je haar open, de conditioner zorgt voor het sluiten van je schubben. Het resultaat is een rustigere hoofdhuid en glanzend haar.

 

Belangrijke stappen voor het wassen van je haar

• Maak tijd vrij voor het wassen van je haar
• Maak je haar voor het wassen goed nat
•Verdeel de shampoo in je hand met voldoende water en breng het geleidelijk aan op je hoofdhuid,
 masseer rustig je hoofdhuid met shampoo. En probeer je beginplek met shampoo eens af te wisselen per wasbeurt
•Spoel je haar uit met voldoende water
•Gebruik daarna conditioner, less is more…
•Verdeel de conditioner over je haar, begin bij de punten en verspreid het daarna naar het
 haar bij de hoofdhuid
•Probeer het 4 minuten in te laten werken
•Spoel daarna je haar goed uit
•Dep je haar droog, ga niet te hard en te snel te werk ;)

 

[[en]]A collective of hairdressers that master the craft of cutting hair.
Our work is characterized by attention to detail and focus on long-lasting natural cuts.[[nl]]Natuurlijk knippen 

Rikit Hair beheerst het hele spectrum van kniptechnieken en kleurspecialismes. Wij houden de ambachtelijke traditie van het vak hoog, maar zijn altijd gefocust op nieuwe ontwikkelingen. Graag nemen we je mee in onze wereld om te zoeken naar de beste mogelijkheden voor jouw haar.

[[en]]Make an appointment[[nl]]Maak een afspraak