De gezichten van Rikit Hair

Hoe ziet een afspraak bij ons eruit? Wat vinden wij belangrijk als wij jou in onze salon ontmoeten? Hiervoor nodigden we vier inspirerende vrouwen uit. Vier vrouwen met een eigen verhaal en een eigen kijk op haar en haarverzorging.

Ook nemen we jullie mee in hoe haarverzorging een ontspannend ritueel kan zijn in uiterlijke en innerlijke verzorging.

Dit keer Tessa Schiethart

Rick: ‘Toen ik Tessa voor de eerste keer zag vond ik haar lijken op een superheld en was benieuwd naar haar kracht. Ze is vrij ontspannen en gewend dat ze in de spotlights staat. Tessa heeft een smal gezicht, knallende ogen, en een wijnvlek in de vorm van een hart. Doorhaar haar een rondere vorm te geven, en haar mooie krullen te omarmen ontstond er een prachtig geheel.’

 

Tessa’s haarverzorging. Rick: ‘Wat wij bij Rikit willen is de natuurlijke staat van het haar optimaliseren. Tessa’s haar is heel fijn, een beetje pluizig en breekt snel af. We beginnen bij de basis: haar haarwortels stimuleren om maximaal gezonde haren te maken.Daarom gaat ze de komende maanden Oway Stimulating Bath gebruiken in combinatie met de Oway Densify Remedy Lotion. Om het pluizen te verminderen, spray’t ze Oway No Rinse Moist Leave-Inn Conditioner in, die de vochtbalans van het haar gaat herstellen.’

 

En als styling product? Rick: ‘Poem of Swirl van Noir, dat is de mooiste lichtgewicht krullencrème die ik ken.Hij geeft fijne krullen een niet vette, lichte bounce waardoor er een mooie boskrullen ontstaat. Ze hoeft dit alleen na het wassen in het haar te doen, de dag erna maakt ze het een beetje vochtig met de No Rinse Moist Spray om het weer te activeren.’

Tessa: "Voor de verzorging van mijn haar vind ik het vooral belangrijk dat het makkelijk is en dat ik natuurlijke producten gebruik. Het droogt snel en is fijn en kwetsbaar dus ik doe er het liefst niet te veel mee qua föhnen, stijlen en dat soort dingen. Ik zou graag mijn haar langer willen laten groeien uiteindelijk.

Mijn kijk op hoe ik mijn haar verzorg in de afgelopen jaren is niet veel veranderd. Ik heb altijd met minimaal gebruik van producten mijn haar verzorgd, maar nadat ik bij Rick ben geweest heb ik wel hernieuwde inspiratie om het goed te verzorgen. Ik ben wel over de jaren meer te weten gekomen over het effect van shampoo en de schadelijke stoffen in allerlei producten die ik dan ook probeer te vermijden."

Over twee maanden zien we onze fijne ambassadeurs weer terug, en lees je het vervolgverslag van hun journey, met een bijzondere afsluiting in de natuur.

Tot dan!

 

Met een vertrouwd team wisten we deze productie neer te zetten en daar zijn we ontzettend trots op. 

THANKS

Lucia Ganieva:        Hoe jij de binnenkant van iemand in beeld weet neer te zetten is uniek. 
Heleen Minderaa: Jij weet zo professioneel en kalm het beste uit het hele team te halen. 
Bas Haselager:       Het jongste crewlid, vol ideeën en goede energie. Dat zorgt voor een fijne samenwerking.

[[en]]A collective of hairdressers that master the craft of cutting hair.
Our work is characterized by attention to detail and focus on long-lasting natural cuts.[[nl]]Natuurlijk knippen 

Rikit Hair beheerst het hele spectrum van kniptechnieken en kleurspecialismes. Wij houden de ambachtelijke traditie van het vak hoog, maar zijn altijd gefocust op nieuwe ontwikkelingen. Graag nemen we je mee in onze wereld om te zoeken naar de beste mogelijkheden voor jouw haar.

[[en]]Make an appointment[[nl]]Maak een afspraak