De gezichten van Rikit Hair

Hoe ziet een afspraak bij ons eruit? Wat vinden wij belangrijk als wij jou in onze salon ontmoeten? Hiervoor nodigden we vier inspirerende vrouwen uit. Vier vrouwen met een eigen verhaal en een eigen kijk op haar en haarverzorging.

Ook nemen we jullie mee in hoe haarverzorging een ontspannend ritueel kan zijn in uiterlijke en innerlijke verzorging.

Dit keer Kim Jansen

Rick: ‘Kim rijdt vanuit Arnhem naar Amsterdam voor haar haar. Ze komt niet vaak, maar het blijft een feestje om haar te knippen, dat doe ik al bijna 18 jaar. 
Kim heeft een prachtige dikke bos haar, mijn handen gaan er van jeuken. Ze heeft een uitgesproken gevoel voor vorm en stijl, houdt van nonchalant en natuurlijk. Daarom vindt ze het belangrijk dat het niet een"geknipt kapsel" is. Ze wil geen gefröbel aan haar haar, het moet al goed zitten als ze er een keer met haar handen doorheen gaat.
Een bob met pony vind ik altijd eigentijds en stijlvol en past goed bij het gezicht van Kim. Ik knip het zo dat het lang goed valt en in elke willekeurige lengte stijlvol is.’

Kim’s haarverzorging.
Rick: ‘Door 2 x per week haar haar te wassen met Oway Volumizing Bath creëert Kim luchtigheid in die dikke bos haar. Door het dagelijks sprayen met wat Oway Bio Rich Water activeert ze haar haren weer voor een nieuwe dag, en haar zintuigen ook! Gebruik deze spray ’s ochtends op je gezicht en haar, en je bent klaar voor de dag.’

Kim: ‘Ik vind het belangrijk dat ik zo min mogelijk werk heb aan mijn haar. Na het douchen ’s ochtends borstel ik het. Het moet eigenlijk al door de lucht drogend in modelvallen. Daarom vind ik het zo belangrijk dat het goed geknipt is. Als Rick me knipt, kan ik er zo een jaar mee vooruit. 

Kim: Ik waste mijn haar tot een jaar geleden iedere dag met een relatief goedkope shampoo en conditioner. Terwijl ik al het andere wat ik gebruikte allemaal allang vervangen had door bio en/of vegan producten, kwamen mijn haarproducten gek genoeg op de laatste plaats. Tegenwoordig was ik het nog maar één keer per week. Ik gebruik verder bijna geen make-up en andere cosmetica, op een dagcrème na. Ik hou van zo min mogelijk gedoe, ben heel selectief in mijn aankopen. Ik let op wat ik koop en vooral niet meer koop. Bij die leefstijl hoort ook Ricks duurzaam geknipte haar.’

Over twee maanden zien we onze fijne ambassadeurs weer terug, en lees je het vervolgverslag van hun journey, met een bijzondere afsluiting in de natuur.

Tot dan!

Met een vertrouwd team wisten we deze productie neer te zetten en daar zijn we ontzettend trots op.

THANKS

Lucia Ganieva:        Hoe jij de binnenkant van iemand in beeld weet neer te zetten is uniek.
Heleen Minderaa: Jij weet zo professioneel en kalm het beste uit het hele team te halen.
Bas Haselager:       Het jongste crewlid, vol ideeën en goede energie. Dat zorgt voor een fijne samenwerking.

[[en]]A collective of hairdressers that master the craft of cutting hair.
Our work is characterized by attention to detail and focus on long-lasting natural cuts.[[nl]]Natuurlijk knippen 

Rikit Hair beheerst het hele spectrum van kniptechnieken en kleurspecialismes. Wij houden de ambachtelijke traditie van het vak hoog, maar zijn altijd gefocust op nieuwe ontwikkelingen. Graag nemen we je mee in onze wereld om te zoeken naar de beste mogelijkheden voor jouw haar.

[[en]]Make an appointment[[nl]]Maak een afspraak